Pàgina d'inici » Dietari » Cefalònia

Cefalònia

Els francesos mitjans d’ahir a Corfú són aquella part desagradable de la vida que ve a ser com un plat de sopa ple de pèls surant i que, tot i així, t’has d’empassar. Quanta lletjor és capaç d’arribar a produir, el gènere humà!

Cefalònia (737 Km quadrats) és la més gran de les Jòniques. És més gran que Corfú i ja Homer ens assabentà que els habitants de l’illa participaren a la guerra de Troia i sembla que fa 50.000 anys era ja habitada. Per Cefalònia, hi han passat romans i bizantins, sicilians, turcs, venecians -que la conservaren al llarg de gairebé 3 segles. Després, ja a finals del XVIII, francesos i anglesos, fins que finalment s’incorporà a Grècia el 1864. Déu n’hi do, doncs, els amos que ha tingut! Hi ha la pel·lícula de John Madden, El capità Corelli, que narra l’ocupació de l’illa durant la 2a guerra mundial i els terratrèmols que l’arrasaren. Madden hi projecta els episodis de quan el successor de Mussolini, mariscal Badoglio, signà el 1943 l’armistici amb els aliats i com els 9.000 italians de la divisió alpina Acqui resistiren durant 9 dies els atacs de l’aviació i dels blindats alemanys. I quan al final es rendiren, els supervivents -341 oficials i 4750 soldats- foren afusellats per ordre directa de Hitler. I aquesta illa de Cefalònia en fou testimoni. Només 34 homes se salvaren de la follia del Führer.

El sisme del 53, d’altra banda, destruí el 80% de les cases de l’illa i només el poble de Fiskardo pogué conservar el típic i històric caràcter venecià general.

Fondejats ara davant la capital, Argostoli (o Argostòlia). M’assec al Rock Cafe, just davant del magnífic passeig de palmeres al costat mateix del port, un establiment massa modern, potser. Veig l’Acadèmia de la Marina Mercant i Lithostrotos, el carrer comercial i de vianants. Passo l’estona pensant que Ítaca és tan i tan a prop.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s