Pàgina d'inici » Dietari » Quan la nau queda buida

Quan la nau queda buida

Corfú. Veig que no fondegem al moll i que hi haurà motonaus. M’emprenya i m’incomoda això de les motonaus. Passo tot el matí feinejant. Hi ha també catalans incauts que no saben llengües i que es queixen perquè no s’han assabentat del canvi horari. I mira que estaven avisats: a Grècia és una hora més. Bé, què hi farem, pobrets! Després, la sensació de llibertat quan la nau queda buida i tot queda a disposició dels qui ens quedem a dintre. Bon bany a la piscina. Dinar plàcid. Cap a les 2, decideixo que deu ser un bon moment per baixar en terra. L’encerto. La motonau només per a mi. Al port al cap de 7 minuts. M’arribo fins a l’Esplanada, l’antic camp de maniobres militars del temps de Napoleó. Palmeres i eucaliptus. La vegetació de Corfú. ¿Quan disposaré de temps per recórrer a pler tota l’illa? Mai no he passat de l’Aquíleio i del record d’Elisabet emperadriu, tan guapa i tan desgraciada. Veig, també, la mole del vell fortí, antiga ciutadella. M’assec en un cafè. I penso, un cop més, en Homer i Ulisses, ficció o realitat, tant se val. La nimfa Calipso, Nausicaa dels braços blancs i el seu pare bondadós Alcínous i els preparatius per a la tornada definitiva a Ítaca, obstacles i entrebancs fins a la fita desitjada. Penso també en la família Durrell, tan atractiva, i en els dos germans escriptors. L’impacte que fou, els primers anys universitaris, el Quartet d’Alexandria, que no sé, però, si llegit avui aguantaria el pas del temps. Arribo fins aquí. Un grup espantós de français moyens acaba d’asseure’s, per dir-ho d’alguna manera, just al costat d’on sóc. Soroll, xivarri, mal gust i mala educació. Constatació que França no està tampoc exempta de xusma. Aquests són de Nantes, es veu. O dels voltants. M’afanyo a anar-me’n.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s