Pàgina d'inici » Dietari » Callar i mirar-nos

Callar i mirar-nos

Solemnes Completes, anit, en honor del patró. Content de trobar-hi persones que no m’esperava trobar. Vaig fugir, en acabat, cap a racons de soledat empès per la impressionant manifestació de mal gust i de falta de respecte de la xusma apilada a la porta de la parròquia. Vergonya i escàndol.I desordre, el gran enemic de la llibertat. Els agrada, es veu, l’himne en honor de sant Zenon, però no hi ha diàleg possible perquè la xusma és xusma i, per tant, no raona. Despersonificació i anonimat enmig d’un gran embalum infrahumà i premental. Tants i tants diners llençats a les escombraries de la seva educació i formació. Déu no és pas lluny i és, segurament, el que tenim més a prop. Ells no ho saben, però. N’hi ha alguns que diuen ser agnòstics, pobrets; d’altres es confessen directament ateus i contraris a Roma. Bé. Sobta, tanmateix, que siguin multicultis, aquesta gran carrincloneria, i que ara no els importi donar suport a una nova mesquita tot i que no saben àrab i que ignoren que l’imam és pagat directament per l’Aràbia Saudí, amb tot el que això significa. No, de cap manera. I tant de bo aprenguéssim tots, xusma inclosa, a callar i a mirar-nos, frisosos de no ser, mai més, un fragment de munió.

Anuncis

2 thoughts on “Callar i mirar-nos

 1. Em temo que quedaré com un complet ignorant i reconec que em fa vergonya no tenir més cultura i no haver llegit més.
  Dit això, et confesso que ahir em vas fer por i que avui no he entès el que vols dir.
  Si bé és cert que, com va comentar la Cinta, fa enveja la teva capacitat d’expressar sentiments i estats interiors, em fan una mica de por aquests canvis d’ideologia i d’auto destrucció que expresses.
  Això d’avui… em fa una mica d’olor a crítica fàcil i poc profunda la identificació dels musulmans amb el terrorisme. No oblidis que aquesta fe a la que ara tan i tan t’has apropat va tenir la seva inquisició i que, dia si dia també, surten casos d’actuacions miserables d’alguns dels seus capellans i no per això hem de jutjar a tota l’església. No crec que hagis volgut dir això. Ja et deia que no t’he acabat d’entendre.
  Afortunadament m’enriqueixo dia a dia amb els teus escrits i les teves recomanacions. Gràcies.

 2. Ostres Miquel!
  Un deu! Volia fer un post del que vaig viure a les completes d’enguany. M’hagués sortit massa fort. Avui llegeixo el teu. Si no et fa res l’enllaçaré al meu.
  Agraït!
  Ramon Verdaguer

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s