Pàgina d'inici » Dietari » Primer pas

Primer pas

Del cogombre als telèfons mòbils, no guanyem per ensurts. Una alarma rere l’altra. Signes del temps. Alemanya creu que d’aquí 10 anys podrà prescindir de l’energia nuclear. No sé com s’ho farà, ja ho veurem. Sort que aquí s’entreveu un primer pas, tímid encara, cap a la racionalitat. Començament de curs el 12 de setembre, dilluns. Final, el 22 de juny, 2012, divendres. Retornen, a més, els exàmens de setembre i s’aboleix, per tant, l’actual situació aberrant d’exàmens extraordinaris tan sols 4 o 5 dies després d’haver suspès. I la veritat és que només suspenen els qui no fan res de res i distorsionen, a més, el funcionament de les classes. Que tornin a primers de setembre, aquests. O que no tornin mai més. El pas següent hauria de ser triplicar, com a mínim, la taxa de matrícula a tots aquells que, sense cap motiu, tret de la desídia i la deixadesa, hagin de repetir curs. I encara, una darrera cosa, de moment, hauria de ser continuar el procés de digitalització de les aules, però només per acabar d’instal·lar-hi les pissarres. I ordinadors portàtils individuals tan sols com a eines complementàries. Les situacions que es produeixen, si no,  no són controlables. Molta lectura seleccionada a les aules. Lectura en veu alta, a més. I llibres, llibretes, llapis i bolígrafs (o plomes, que encara sortosament se’n veu alguna!). I aquells quaderns de cal·ligrafia, per a la primària. I molta aritmètica i geometria. Les bases del saber. L’ideal, però, sens dubte, fóra alliberar-nos del jou espanyol i arribar a tenir una llei educativa i d’ensenyament pròpia que, sense cap sotmetiment, pogués adoptar el criteri que l’ensenyament primari durés fins a 14 anys, tal com havia estat abans de tots els disbarats que ens han portat a l’ínfima situació on som instal·lats. El primer pas, però, tot i que tímid, és fet.

Anuncis

One thought on “Primer pas

  1. Totalment d’acord, benvolgut Miquel. Aquest article l’hauria pogut signar jo (no goso escriure “escriure”, potser no hauria pogut expressar tantes bones idees en tan poc espai). Enhorabona i endavant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s