Pàgina d'inici » Dietari » Com un ham sense esquer

Com un ham sense esquer

Sembla que la cosa va baixant, que va perdent intensitat. Passo molta vergonya amb el 30 minuts d’ahir a la televisió. No crec que hi hagi bellesa enmig de l’espectacle que ofereixen els indignats d’aquests dies. O, més ben dit, no n’hi sé veure, de bellesa. No hi ha enaltiment de res, ni pell de gallina. Sensació de pedregar. L’art no dóna ordres, només dóna exemples. No hi sé veure art ni bellesa entre els indignats. Gran fal·làcia, com aquests 30 minuts d’ahir. La bellesa potser no expressa res, en el fons, però ho revela tot. Llegeixo en una pancarta: “Si no ens deixeu somniar, no us deixarem dormir”. Fantàstic! Quin gran nivell! Quina gran amenaça, aquesta frase que ho revela tot! No estimen res. Ni l’art. Ignoren que de totes les mentides, la de l’art és la menys fal·laç, la que menys enganya (Flaubert). O que l’art no té res a veure amb la misèria que pugui tenir un país, ni amb la seva situació social, ni amb l’economia (Pla). Tot el que puja, baixa. I sembla que tot això va perdent intensitat. Sortosament, perquè són com un ham sense esquer.

Anuncis

3 thoughts on “Com un ham sense esquer

  1. Tampoc hi ha art ni bellesa en les oficines bancàries, ni en les cases adosades que han desfigurat el país, ni en buidar el pap sota els afectes del gintònic en una cocteleria qualsevol. Podríem posar centenars d’exemples, però és clar, vós centrat en les vostres dèries. Deixeu fer, Colomer. I eviti caure en llocs comuns.

  2. Torno a la càrrega, i disculpeu-me si us prenc a vós com a cap d’esquila pel malhumor que porto avui. Però és que el vostre article m’ha indignat (puc fer ús tranquil·lament d’aquesta paraula, que pertany a tothom). M’indigna que piqueu la cresta sempre als mateixos, que no matiseu ni accepteu que hi ha una gran heterogeneïtat entre les persones que protesten. M’escandalitza que no fileu prim i aboqueu pel broc gros generalitzacions tan injustes. Que sigueu tan vague i superficial. M’empipa que estigueu sempre al costat dels poderosos (sí, rigueu tan cínicament com vulgueu), perquè mai us he sentit cap crítica als banquers ni als especuladors, mai.
    La meva impressió és que iviu en una bombolla feta de ginebra, tabac, tònica i llibrots, només útils, aquests, per treure’n frases ocorrents.
    Continuaria aplançonat-vos encara més perquè us ho mereixeu, però ho deixo aquí perquè després potser em sabria greu.
    Us suggereixo un article ben articulat sobre l’art i la bellesa; aneu a fons sobre la qüestió i obsequieu els vostres lectors amb continguts de més gruix. Si continueu com ara, clavant galetes a tort i a dret, no us queixeu si qui us llegeix fa el mateix amb vós. Que tingueu una bona tarda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s