Pàgina d'inici » Dietari » A la nostra salut

A la nostra salut

Hi ha hagut, i no sé si continuara havent-hi, el xantatge i l’amenaça que, si no s’arriba a un determinat nombre d’alumnes, es perdran grups el curs que ve. Incitació a l’aprovat general i a la injustícia. Perdre grups significa perdre professors i ningú no vol veure’s desplaçat. Solució: els aprovem a tots, o gairebé. Aprovem fins i tot nois i noies amb un 2 de nota global. S’ha arribat a aquest extrem. I, és clar, després passa allò que no hauria de ser cap sorpresa i ens queixem de tenir grups molt fluixos i gens treballadors i amb un interès nul sense recordar que el curs passat els aprovàrem de la manera que els aprovàrem. El sistema està viciat, podrit, i és del tot urgent fer net d’una vegada. I cal començar des de Primària. Esforç i esforç. Res d’activitats extraescolars. Que hi hagi sempre algú a casa quan els nois hi arribin, fer els deures, tenir-ho tot sempre a punt i en perfecte estat de revista. Des de Primària. Llegir, llegir i llegir. Per ser plenament humans. I no fer faltes d’ortografia. Si compleixes i ets cada dia millor, aproves. Si no, no. No em sembla que hi pugui haver volta de full. No és cosa que es pugui aconseguir d’avui per demà. Cal temps, però cal també començar de seguida si volem que d’aquí 10 o 12 anys la situació hagi començat a canviar. És una bona idea potenciar i prestigiar al màxim la Formació Professional i és una bona idea la reintroducció dels exàmens de setembre, que mai no s’haurien hagut d’abolir. Sobretot perquè el que hi ha ara és una vergonya. Recuperació 4 dies després d’haver suspès! Aquesta mentida i aquesta presa de pèl! Mentrestant el cas és reunir-se, reunir-nos per dir-nos el mateix de sempre, cap novetat. I el pitjor és que sabem que no passarà res. Paraules i paraules, sempre les mateixes, però sabem que no passarà res. Perquè aquells alumnes, molts d’aquells d’alumnes, que el curs passat van promocionar ho van fer tan sols a la nostra salut, per al nostre profit i interès. I no pas per al d’ells. ¿De què ens queixem, doncs, ara?

Anuncis

3 thoughts on “A la nostra salut

  1. Ho ha clavat, Sr. Colomer.
    I si no vaig errat, els governants que ara volen reintroduir la convocatòria de setembre són del mateix partit que en el seu dia la va abolir, per allò que en territori MEC la manatenien i aquí ens podia més el fet diferencial que la sensatesa.
    Reitero, l’anàlisi és perfecta i ajustada a la realitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s